Kontakta biblioteken

Öppettider under Jul- och nyårshelgen

 

På gång på biblioteken

Tiny people

Emma Hind och Alexandra Skyllberg ställer ut små lerfigurer i vår glasmonter

Utställningen pågår 8 december - 3 januari

STOCKSUNDS BIBLIOTEK

Vinterboken

Låna och läs 2 skönlitterära böcker i vinter och skriv en recension i en läsdagbok. Lämna in på ditt blibliotek senast lördag 31 januari så har du chansen att vinna en bok av årets Nobelpristagare Patrick Modiano! Läsdagboken får du på ditt bibliotek. För alla över 15 år.


Nyheter


Augustpristagare 2014

Det prestigefyllda Augustpriset delades ut på Augustgalan i Stockholms Konserthus 24 november. Här är vinnarna!

Årets svenska skönlitterära bok

Liv till varje pris av Kristina Sandberg

Årets svenska fackbok
Naturlära av Lars Lerin

Årets svenska barn- och ungdomsbok
Mördarens apa av Jakob Wegelius

Läs mer och se klipp från Augustgalan här.

Augusttävling!

Vi återkommer snart med vinnarna i vår egen augusttävling! De som gissat rätt är med i utlottning av de vinnande böckerna.


Se om boken finns inne
Se om boken finns inne

Barnens romanpris 2014

Vinnare är Ralf Novák-Rosengren och Anita Santesson för boken 5768 visningar på Youtube, läs mer.

Nobelpriset i litteratur 2014

Den franske författaren Patrick Modiano tilldelas årets nobelpris i litteratur med motiveringen: ”För den minneskonst varmed han frammanat de ogripbaraste levnadsöden och avtäckt ockupationsårens livsvärld”.

Patrick Modiano, född 1945, räknas som en av Frankrikes främsta författare. Med sina starkt personliga romaner, där handlingen nästan alltid utspelar sig i Paris, har Modiano sedan länge en hängiven publik såväl i hemlandet som utomlands. Sedan debuten 1968 har han gett ut ett trettiotal böcker. Modiano har bland annat belönats med Franska akademiens stora romanpris 1972, Goncourtpriset 1978 samt det prestigefyllda Prix mondial Cino Del Duca för sitt samlade verk 2010.

Läs mer på:
http://elisabethgrate.se
http://www.nobelprize.org
http://www.dn.se
http://www.svd.se

Se vilka titlar du kan låna här.
Ill. N. Elmehed. © Nobel Media 2014

Se om 

Barnbokskatalogen 2014

Nu är den här! Den är full av boktips - börja läs nu och rösta sedan på dina favoriter i Bokjuryn. Katalogen får du på din skola eller ditt bibliotek. Du kan också kolla på: www.barnensbibliotek.se/Barnbokskatalogen/

Gå till Barnbokskatalogen

Aniarapriset 2014

Svensk biblioteksförenings Aniarapris 2014 tilldelas Kjell Westö med motiveringen:
"Kjell Westö tilldelas årets Aniarapris för hela sitt författarskap, som spänner från den hårt knutna lyriken i de första böckerna till den storslaget episka tonen i de senare, som "Vådan av att vara Skrake" eller "Hägring 38". Westö har utvecklats till en särpräglad förvaltare av platsens poesi, en framstående krönikeskrivare som förvandlar det förflutna Helsingfors till ett underbart luftskepp och en omistlig utsiktspunkt över vår egen tid."
Läs mer om Kjell Westö

Foto: Katja Lösönen

Tips
Behöver du en lokal?
Registrerade föreningar eller sammanslutningar kan under kvällstid få hyra Djursholms bibliotek till årsmöten eller sammanträden.
Kostnaden är 400:-. För ytterligare info ring 08-56891192/93.

Trådlöst bredband
Har du en bärbar dator? Då kan du surfa fritt hos oss genom att koppla upp dig på vårt trådlösa bredband. Be personalen om inloggning, sen är det bara att köra på!

Aktuellt | Läs fler nyheter


E-böcker


Gå direkt till e-böcker

Gå direkt till
e-ljudböcker

     

Länkar

Följ oss på Instagram Följ oss på Instagram! Vi lägger upp bilder på smått och gott, sådant som händer till vardags ute i biblioteket och på kontoret. Du som har Instagram, sök på danderyds_bibliotek!
Gilla oss på facebook - vi skriver om vad som händer på biblioteken och annat vi tycker är kul att ta upp. Du får gärna kommentera våra inlägg.
Twitter skriver vi kort om vad som är på gång och om olika kulturella nyheterNyfiken på poesi? På www.podpoesi.nu kan du lyssna på en dikt!

Referensbiblioteket.se hittar du databaser och informationskällor av referenskaraktär. En virtuell motsvarighet till den tryckta referenssamlingen - perfekt för skolarbetet!

Kontakta biblioteken


 

Ansvarig utgivare: Kerstin Hassner, kultur- och bibliotekschef
E-post: bibliotek@danderyd.se