Kontakta biblioteken

På gång på biblioteken


Nu har vi börjat med sommarlån. Passa på att bunkra upp inför hängmatteläsning! Lånetiden gäller ända t.o.m. 25 augusti.


Låna och läs fyra böcker under sommaren och skriv lite om dem i en Läsdagbok! Lämna in på ditt bibliotek mellan 28 juli och 24 augusti så får du välja en bok i present. Dessutom är du med i utlottning av 2 biobiljetter!

Läsdagboken får du på Danderyds, Djursholms, Enebybergs och Stocksunds bibliotek.
För alla barn och unga mellan 6-15 år

Nyheter


6 september 2014 inför vi MERÖPPET
Stocksunds bibliotek! Ett bibliotek som har MERÖPPET kan du använda även på de tider då det är obemannat. Du släpper in dig själv med ditt lånekort och en PIN-kod. Detta kommer att gälla alla dagar kl. 8-22, även söndagar och helgdagar! 
Du kan redan nu aktivera dig som MERÖPPET-användare. Besök Stocksunds bibliotek, ta med dig legitimation och be att få tillgång till MERÖPPET. Om du inte redan har ett lånekort ordnar vi det! Vi visar hur du ska göra för att komma in när MERÖPPET sätter igång 6 september.
OBS - Du måste vara minst 18 år, men får självklart ta med barn in. Läs mer

Invigning av MERÖPPET

På stocksundstorgets dag lördagen den 6:e september kl. 11-14 inviger vi MERÖPPET med underhållning för hela familjen! Det blir magi med Jens Jadbäck och tipspromenad med fina bokpriser inne på biblioteket. Stocksundsbibliotekets vänner har stor bokloppis och Sällskapet Amorina har politikerutfrågning på torget.
Vi bjuder på kaffe/saft och bulle, välkommen! Läs mer

Magikern Jens Jadbäck underhåller
Vi är mycket stolta över att vår egen bibliotekarie Gunnel Arvidson Nilsson tilldelats Svenska Akademiens Bibliotekariepris 2014!

Gunnel får priset för att hon ”under en lång livsgärning varit en drivande och förnyande kraft som litteraturförmedlare, inte minst vad gäller den smalare kvalitetslitteraturen. I sitt arbete har hon på ett beundransvärt sätt stärkt bibliotekens roll som skönlitteraturens hemvist”.
Grattis Gunnel! Läs mer

Gunnel går i pension i augusti och vilken fin avslutning på sina år som bibliotekarie hon fått! Vi tackar henne varmt för hennes fina arbete och vill samtidigt hälsa hennes efterträdare Monika Janvari hjärtligt välkommen till Danderyds bibliotek!

Monika Janvari och Gunnel Arvidson Nilsson
Tips
Behöver du en lokal?
Registrerade föreningar eller sammanslutningar kan under kvällstid få hyra Djursholms bibliotek till årsmöten eller sammanträden.
Kostnaden är 400:-. För ytterligare info ring 08-56891192/93.

Trådlöst bredband
Har du en bärbar dator? Då kan du surfa fritt hos oss genom att koppla upp dig på vårt trådlösa bredband. Be personalen om inloggning, sen är det bara att köra på!

Aktuellt | Läs fler nyheter


E-böcker


Gå direkt till e-böcker

Gå direkt till
e-ljudböcker

     

Länkar

På vår blogg tipsar vi om böcker, film m.m. för alla åldrar
Gilla oss på facebook - vi skriver om vad som händer på biblioteken och annat vi tycker är kul att ta upp. Du får gärna kommentera våra inlägg.
Twitter skriver vi kort om vad som är på gång och om olika kulturella nyheterNyfiken på poesi? På www.podpoesi.nu kan du lyssna på en dikt!

Referensbiblioteket.se hittar du databaser och informationskällor av referenskaraktär. En virtuell motsvarighet till den tryckta referenssamlingen - perfekt för skolarbetet!

Kontakta biblioteken


 

Ansvarig utgivare: Kerstin Hassner, kultur- och bibliotekschef
E-post: bibliotek@danderyd.se