Kontakta biblioteken

På gång på biblioteken

Författarbesök


Ulf Adelsohn
, f d moderatledare, talar om sin nya memoarbok Med liv och lust och kanske också kommenterar det politiska läget efter valet.
Entré: medlemmar i EBVänner 50:- , övriga 100:-

Tisdag 7 oktober kl. 19

TRÄFFPUNKT ENEBYBERG
Arr. Enebybergsbibliotekets Vänner

© Håkan Elofsson

Svenska hem

Monika Björk och Eva Kaijser berättar om sin bok Svenska Hem som låg till grund för TV-serien Fröken Frimans krig. Vi får möta de stridbara kvinnorna som drömde om en ny och rättvis värld och banade väg för det moderna svenska folkhemmet. Fri entré, välkommen!

Lördag 18 oktober kl. 14-15

 STOCKSUNDS BIBLIOTEK
Arr. Stocksundsbibliotekets vänner


Se om boken finns inne
Nyheter

Aniarapriset 2014

Svensk biblioteksförenings Aniarapris 2014 tilldelas Kjell Westö med motiveringen:
"Kjell Westö tilldelas årets Aniarapris för hela sitt författarskap, som spänner från den hårt knutna lyriken i de första böckerna till den storslaget episka tonen i de senare, som "Vådan av att vara Skrake" eller "Hägring 38". Westö har utvecklats till en särpräglad förvaltare av platsens poesi, en framstående krönikeskrivare som förvandlar det förflutna Helsingfors till ett underbart luftskepp och en omistlig utsiktspunkt över vår egen tid."
Läs mer om Kjell Westö

Foto: Katja Lösönen

Tips
Behöver du en lokal?
Registrerade föreningar eller sammanslutningar kan under kvällstid få hyra Djursholms bibliotek till årsmöten eller sammanträden.
Kostnaden är 400:-. För ytterligare info ring 08-56891192/93.

Trådlöst bredband
Har du en bärbar dator? Då kan du surfa fritt hos oss genom att koppla upp dig på vårt trådlösa bredband. Be personalen om inloggning, sen är det bara att köra på!

Aktuellt | Läs fler nyheter


E-böcker


Gå direkt till e-böcker

Gå direkt till
e-ljudböcker

     

Länkar

På vår blogg tipsar vi om böcker, film m.m. för alla åldrar
Gilla oss på facebook - vi skriver om vad som händer på biblioteken och annat vi tycker är kul att ta upp. Du får gärna kommentera våra inlägg.
Twitter skriver vi kort om vad som är på gång och om olika kulturella nyheterNyfiken på poesi? På www.podpoesi.nu kan du lyssna på en dikt!

Referensbiblioteket.se hittar du databaser och informationskällor av referenskaraktär. En virtuell motsvarighet till den tryckta referenssamlingen - perfekt för skolarbetet!

Kontakta biblioteken


 

Ansvarig utgivare: Kerstin Hassner, kultur- och bibliotekschef
E-post: bibliotek@danderyd.se